A different class

Het verhaal

In de zomer van 2005 beginnen twee jonge Britse ondernemers hun eerste bedrijf: Elvis & Kresse.

Hun missie: de wereld verlossen van afval. Het eerste materiaal dat ze vinden om mee te werken, is meteen heel bijzonder: afgedankte brandweerslangen. Omdat ze niet kunnen worden afgebroken of verbrand, eindigen de slangen na een leven lang actief branden blussen op een grote afvalberg. Elvis & Kresse vond een manier om ze te gebruiken, en wel in de vorm van tassen, riemen, portefeuilles, iPhone-hoesjes, manchetknopen, en nog veel meer. Maar het verhaal gaat verder; niet alleen geeft Elvis & Kresse brandweerslangen een nieuw leven, ook canvas, jute en parachutezijde vinden een nieuwe bestemming in de producten. Daarnaast verpakt Elvis & Kresse alle artikelen in originele en hergebruikte materialen als hergebruikte koffie- en theezakken. Ook de labels, verzenddozen en adresstickers zijn afkomstig van afgedankte bulkpartijen. Tot slot wordt de 'vervuiler' nogmaals in het proces betrokken: een substantieel deel van de omzet van Elvis & Kresse wordt gedoneerd aan diverse liefdadigheidsorganisaties.

De Nederlandse ondernemers Caspar Wijers en Jasper Henderson, opererend onder de naam Firehose, werden zo gegrepen door de idee├źn en de filosofie van Elvis & Kresse dat ze besloten het merk te gaan vertegenwoordigen in de Benelux.

Elvis & Kresse is altijd op zoek naar nieuwe materialen om te verwerken in hun collectie. Heeft u een suggestie, laat het ons dan weten. Ook als u meer wilt weten over Elvis & Kresse kunt u ons altijd bereiken via caspar@fire-hose.nl, of jasper@fire-hose.nl.

Het afgelopen jaar is het merk Elvis & Kresse enorm gegroeid. Zo is de collectie uitgebreid met een schitterende lijn waarbij gebruik wordt gemaakt van ongebruikt leer van exclusieve merken als Aston Martin en Burberry. Om de Nederlandse en Vlaamse fans van het merk zo goed mogelijk up-to-date te houden van alle nieuwe items die E&K ontwikkelt, is besloten om de Nederlandse website op te laten gaan in de moedersite. Vanaf nu kunt u alle items van E&K aanschaffen via  ELVISANDKRESSE.COM.  De items worden rechtstreeks vanuit Engeland gestuurd, maar u betaalt gewoon dezelfde verzendkosten als altijd.

Voor al uw vragen over aankopen, specifieke orders of B2B blijven wij van Firehose te allen tijde beschikbaar via onderstaande mailadressen.

Veel winkelplezier en tot spoedig!

Met vriendelijke groeten,

CASPAR WIJERS caspar@fire-hose.nl

JASPER HENDSERSON jasper@fire-hose.nl